The Frick Collection, New York: 600 jaar Europese kunst in een Amerikaanse villa

Schilderkunst van Duccio, Van Eyck, Bellini, Titiaan, Rembrandt, Vermeer, Fragonard, Whistler
Online-lezing door kunsthistoricus Frans Henk Hoekstra
Aanvang 20.00 uur, aanmelden via de website

Rond 1900 kocht staalmagnaat Henry Clay Frick belangrijke schilderijen die op de internationale kunstmarkt werden aangeboden. In een wandeling door de Europese schilderkunst bekijken en bespreken we hoogtepunten uit deze wereldberoemde collectie. Maar liefst drie werken van Vermeer zijn hier te zien, naast werken van Van Eyck, Rembrandt, El Greco, e.v.a. Hoe kwamen deze werken in het bezit van Frick? Wie was Frick en hoe is de collectie opgebouwd? Het woonhuis aan 5th Avenue in New York is de ideale setting voor deze collectie. Onze rondleiding is geen standaardverhaal met wat hoogtepunten. In het bespreken van deze spectaculaire schilderijen kijken we naar een selectie van schilderijen waarin dieper wordt ingegaan op kleur en lijn. Ga mee op een fascinerende ontdekkingstocht van 600 jaar Europese schilderkunst in New York.

 

Frans Henk Hoekstra studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit. Voorafgaand voltooide hij een eerstegraads lerarenopleiding handvaardigheid en kunstgeschiedenis en de kunstvakopleiding monumentale keramiek. Hij doceerde keramiek en kunstgeschiedenis aan verschillende culturele instellingen en is vanaf 1994 actief voor HOVO Amsterdam en HOVO Nijmegen. Daarnaast werkt hij als rondleider in musea en organiseert hij studiereizen.

Daarnaast werkt hij als rondleider in musea en organiseert hij studiereizen. Voor meer informatie kijk op Frans Henk Hoekstra


Afbeelding: Giovanni Bellini: St. Franciscus in Extasy
Afbeelding Homepage: Frick, de grote zaal