Activiteiten

Informatie over onze lezingen

Kunstkring Leiderdorp organiseert op de tweede dinsdag van de maand een Kunst & Cultuuravond met een lezing, voordracht of muziekoptreden. Een zo breed mogelijke variatie van sociaal-culturele, educatieve en culturele onderwerpen. Tevens een ontmoetingsmoment.

De lezingen vonden afgelopen jaar online plaats in verband met Covid-19. Vanaf september 2021 vinden de lezingen weer plaats in de grote zaal van de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur. Voorlopig dient men de QR-code in de Corona check-app te tonen. Of een papieren bewijs van vaccinatie en/of herstel van corona.

Voorgaande lezingen, zie bij Terugblik


Over onze expositie-mogelijkheden

Negen amateurkunstenaars, leden van de Kunstkring,  exposeren tot eind oktober 2021 hun werk in een deel van het Leiderdorps Museum. Vronkenlaan 46, Leiderdorp.

De toegang tot het museum is gratis.
Voor meer informatie, zie onder de lichtblauwe button op de homepage.

Voorgaande exposities vonden plaats in twee vitrines in het Atrium van De Sterrentuin. Na de verbouwing van De Sterrentuin was daar geen mogelijkheid meer voor. Zie bij Terugblik


Onze Amateur Kunstenaar Exposities

De Kunstkring organiseert eens per twee jaar een grote expositie voor amateurkunstenaars in de maand april. 80 exposanten uit Leiderdorp, Leiden en omgeving tonen zo’n 160 zeer gevarieerde werken in verschillende technieken. Tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek worden tentoongesteld. “Het is leuk aan een divers publiek te tonen wat je hebt gemaakt en óók om te zien hoe andere amateur-kunstenaars werken. Heel stimulerend en inspirerend.” In april 2018 brachten ruim 530 kunstliefhebbers een bezoek aan deze twaalfde editie.

Vanwege Covid-19 kon de expositie in 2020 niet doorgaan. De Kunstkring gaat ervanuit dat zij in april 2022 de Amateur Kunstenaars Expositie groots zal kunnen organiseren. De data 9 en 10 april staan hiervoor gereserveerd !

Voor foto’s, zie verder bij Terugblik


Overige activiteiten bij Kunstkring Leiderdorp

De Kunstkring organiseert ook regelmatig excursies.
Deze hangen vaak samen met het onderwerp van een lezing. Ook organiseert of ondersteunt de Kunstkring verscheidene activiteiten, die in Leiderdorp plaatsvinden.

Annuleringsregels
Na boeking van een rondleiding is geen restitutie mogelijk. Indien u zelf voor een vervanger zorgt, zijn daar geen verdere kosten aan verbonden, maar geef dat wel graag tijdig aan ons door.

Andere overige activiteiten, zie bij Terugblik