Activiteiten

Informatie over onze lezingen

Kunstkring Leiderdorp organiseert op de tweede dinsdag van de maand een Kunst & Cultuuravond met een lezing, voordracht of muziekoptreden. Een zo breed mogelijke variatie van sociaal-culturele, educatieve en culturele onderwerpen. Tevens een ontmoetingsmoment.

Locatie: Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp.
Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur, aanmelden is niet nodig.
Gratis toegang voor leden van de Kunstkring.  Niet-leden betalen 8 euro p.p.

Voorgaande lezingen, zie bij Terugblik


Over onze expositie-mogelijkheden

Negen amateurkunstenaars, leden van de Kunstkring,  exposeerden tot eind oktober 2021 hun werk in een deel van het Leiderdorps Museum. Vronkenlaan 46, Leiderdorp.

Voorgaande exposities vonden plaats in twee vitrines in het Atrium van De Sterrentuin. Na de verbouwing van De Sterrentuin was daar geen mogelijkheid meer voor. Voor een impressie van deze exposities, zie bij Terugblik


Onze Amateur Kunstenaar Exposities

De Kunstkring organiseert eens per twee jaar een grote expositie voor amateurkunstenaars, meestal in de maand april. 80 exposanten uit Leiderdorp, Leiden en omgeving tonen zo’n 160 zeer gevarieerde werken in verschillende technieken. Tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek worden tentoongesteld. “Het is leuk aan een divers publiek te tonen wat je hebt gemaakt en óók om te zien hoe andere amateur-kunstenaars werken. Heel stimulerend en inspirerend.” Vanwege Covid-19 vond in 2022 de expositie op 21 en 22 mei plaats. Ruim 500 kunstliefhebbers brachten een bezoek aan deze dertiende editie. Vanaf 2018 vindt dit evenement plaats in het Atrium van het gemeentehuis van Leiderdorp.

Voor foto’s, zie verder bij Terugblik


Overige activiteiten bij Kunstkring Leiderdorp

De Kunstkring organiseert ook regelmatig excursies.
Deze hangen vaak samen met het onderwerp van een lezing. Ook organiseert of ondersteunt de Kunstkring verscheidene activiteiten, die in Leiderdorp plaatsvinden.

Annuleringsregels
Na boeking van een rondleiding is geen restitutie mogelijk. Indien u zelf voor een vervanger zorgt, zijn daar geen verdere kosten aan verbonden, maar geef dat wel graag tijdig aan ons door.

Andere overige activiteiten, zie bij Terugblik