Activiteiten

Informatie over onze lezingen

De Kunstkring organiseert op de tweede dinsdag van de maand een Kunst & Cultuuravond met een lezing, voordracht of muziekoptreden. Een zo breed mogelijke variatie van sociaal-culturele, educatieve en culturele onderwerpen. Tevens een ontmoetingsmoment.

Deze avond vindt in principe plaats in de Scheppingskerk,
Van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp. In verband met Covid-19 worden de lezingen tot nader orde online gegeven.

Aanvang van de bijeenkomst is meestal 20.00 uur online.

Op dit moment is de lezing uitsluitend toegankelijk voor leden.

Voorgaande lezingen, zie bij Terugblik


Over onze expositie-mogelijkheden

Amateurkunstenaars kunnen hun werk exposeren in een deel van de vitrine van de Kunstkring in het Atrium van De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp. Het Atrium is onlangs verbouwd. Binnenkort wordt duidelijk hoe de vitrine-capaciteit verdeeld wordt tussen diverse organisaties.

De Kunstkring heeft ook de mogelijkheid in het Leiderdorps Museum een Amateurkunstenaars Expositie te organiseren. Vanaf het moment dat het museum weer open mag tot 1 juli 2021 zal deze plaatsvinden. Leiderdorps Museum, Vronkenlaan 46, Leiderdorp. Acht leden van de Kunstkring zullen hieraan deelnemen.

De exposities zijn gratis te bekijken gedurende de openingstijden van de locaties.

Voorgaande vitrine exposities, zie bij Terugblik


Onze Amateur Kunstenaar Exposities

De Kunstkring organiseert eens per twee jaar een grote expositie voor amateurkunstenaars in de maand april. 80 exposanten uit Leiderdorp, Leiden en omgeving tonen zo’n 160 zeer gevarieerde werken in verschillende technieken. Tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek worden tentoongesteld. “Het is leuk aan een divers publiek te tonen wat je hebt gemaakt en óók om te zien hoe andere amateur-kunstenaars werken. Heel stimulerend en inspirerend.” In april 2018 brachten ruim 530 kunstliefhebbers een bezoek aan deze twaalfde editie.

Vanwege Covid-19 kon de expositie in 2020 niet doorgaan. De Kunstkring gaat ervanuit dat zij in april 2022 de Amateur Kunstenaars Expositie groots zal kunnen organiseren.

Voor foto’s, zie verder bij Terugblik


Overige activiteiten bij kunstkring leiderdorp

De Kunstkring organiseert ook regelmatig excursies.
Deze hangen vaak samen met het onderwerp van een lezing. Ook organiseert of ondersteunt de Kunstkring verscheidene activiteiten, die in Leiderdorp plaatsvinden.

Annuleringsregels
Na boeking van een rondleiding is geen restitutie mogelijk. Indien u zelf voor een vervanger zorgt, zijn daar geen verdere kosten aan verbonden, maar geef dat wel graag tijdig aan ons door.

Andere overige activiteiten, zie bij Terugblik