SuperDutch! Hedendaagse architectuur uit Nederland
Lezing door kunsthistorica Yvonne Hilgenkamp
Dinsdag 9 november 2021

De lezing zal plaatsvinden in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp. Afhankelijk van de situatie rond Covid-19 wordt de lezing gehouden op de oorspronkelijke tijd, 20.15 uur of in de vorm van twee lezingen van een uur : van 19.00 – 20.00 uur of 20.30 – 21.30 uur. Informatie hierover zal tijdig worden gegeven.

De hedendaagse architectuur uit Nederland heeft wereldwijd een voortreffelijke reputatie. Architecten als Francine Houben (Mecanoo), Winy Maas (MVRDV), Rem Koolhaas (OMA) en Ben van Berkel (UN Studio) hebben zowel in Nederland als ver daarbuiten bijzondere projecten opgeleverd. Tijdens deze lezing maakt u kennis met de hedendaagse architectuur uit Nederland, van zowel de grote namen als de opkomende bureaus; van grootse projecten tot kleine intieme ontwerpen.

Yvonne Hilgenkamp verzorgt colleges en lezingen op het gebied van kunst en architectuur. Zij werkt hierbij vanuit haar eigen bureau ASK history. Vanuit een zeer breed interessegebied vertelt zij met enthousiasme en liefde over de grenzeloze wereld van architectuur- en kunstgeschiedenis.

Afbeeldingen:
SeARCH Hotel Jakarta, Amsterdam, 2018
MVRDV, Tianjin Binhai bibliotheek