Expositie Ria Nijssen-Wisse    10 april – 9 juli 2017

2017 04 RiaWisse1

 

Opgegroeid in Leiden verhuisde Ria Nijssen-Wisse na haar trouwen naar Koudekerk aan den Rijn. Daar volgde ze in een boetseercursus en kwam in aanraking met de schopschijf bij Delfos. Leuke kommen, thee- en suikerpotten en vazen waren het gevolg. Het creatieve pad werd nu verder bewandeld. Na een cursus Franse gres potten en een cursus pottenbakken bij Marian Monteba begon de belangstelling voor de schilderkunst. Vooral het werken in het atelier van Gijs Donker heeft dit versterkt. Bij goed weer waren de lessen in de bollenvelden of op het strand, bij slecht weer in het atelier. Een gouden tijd, veel gelachen, gewerkt en geleerd. Het resulteerde in de deelname aan een aantal exposities van de Kunstkring Leiderdorp.
Als gevolg van een gebroken voet volgde een tijd van gedwongen rust. Om er weer in te komen besloot Ria om een cursus tekenen en acryl schilderen te volgen. Dit leidde tot de eerste experimenten met strakke vormen. Het plezier in creatieve vormgeving kwam weer terug en het deelnemen aan een nieuwe cursus bij Mieke Bakker deed de rest.
Al eerder had Ria een workshop Raku, een speciale Japanse techniek om unieke patronen in aardewerk te maken, bij haar gevolgd. In de nieuwe cursus ontdekte mevrouw Nijssen-Wisse, dat alle geleerde technieken op een speelse manier naar boven worden gehaald. Alle kennis komt harmonieus samen. Dit is te zien aan de voorwerpen, die in de vitrine in De Sterrentuin, zijn te bewonderen.

2017 04 RiaWisse3  2017 04 RiaWisse2  2017 04 RiaWisse5

2017 04 RiaWisse4