Expositie Marjolijn Hoogeboom    8 april – 8 juli 2019

2019 04 Hoogeboom1Schilderen en kunst in het algemeen lopen al vanaf haar vroegste jeugd als een rode draad door Marjolijns leven. Als kind van een schilderende moeder (nicht van de beroemde ontwerper Karel De Bazel) was het niet vreemd dat schilderen al op de middelbare school een grote hobby werd van Marjolijn.
Ofschoon haar wens naar de kunstacademie te gaan werd het toch een andere studie fysiotherapie. Met werk als fysiotherapeut en een gezin kwam de schilderambitie op een laag pitje te staan, maar dat bleek slechts tijdelijk. Toen Marjolijn weer meer tijd kreeg volgde zij eerst cursussen in figuratief aquarelleren en gaandeweg heeft zij zich toegelegd op acryl schilderen. Ook begon zij meer abstract associatief te schilderen. Men begint intuïtief met lijnen op het doek en vervolgens zoekt men passende kleuren voor de ontstane vlakken en kijkt of de verbindingen, de balans en de contrasten kloppen.
Marjolijn haalt haar inspiratie onder andere uit het werk van grote kunstenaars als Picasso en Kandinsky, niet om hun werk te kopiëren, maar om te leren van hun gebruik van vlakken en kleuren. Hoewel waardering van anderen fijn is, schildert Marjolijn toch voornamelijk omdat het haar vreugde geeft. ‘Schilderen is mijn passie’, zoals ze zelf zegt.

Alle werken die in de vitrine hangen zijn te koop.
Contact Marjolijn Hoogeboom via marjoosmail@gmail.com
Meer werk op marjolijnhoogeboom.blogspot.com
 
2019 04 Hoogeboom2 2019 04 Hoogeboom3 2019 04 Hoogeboom4 2019 04 Hoogeboom5
2019 04 Hoogeboom6

Vitrine van de Kunstkring in het Atrium van ‘De Sterrentuin’, Van Diepeningenlaan 110, 2353 KA Leiderdorp