Expositie Liesbeth Lambers & Ineke van der Ven

16 december – 17 februari 2014

Liesbeth Lambers: Als kind was ik al gefascineerd door klei en genoot van het kneden en vormen.Mijn passie voor keramiek is begonnen tijdens de lessen die ik nu ruim 10 jaar volg bij Mieke Bakker in Leiderdorp. Ook Clazien Juffermans, waar ik lessen volgde, heeft mij veel geleerd. Naast de lessen werk ik ook in mijn eigen atelier aan huis in Oegstgeest. Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. Mijn liefde voor de natuur geef ik vorm in objecten, dieren en mensen.
Het is vaak aards en rond van vorm. Ik probeer in mijn werk abstractie en realisme, harmonie en humor tot uitdrukking te brengen. Mijn werk wordt met de hand opgebouwd, waardoor elk ontwerp uniek is. Ik gebruik plakjes en soms ringen klei. Ik breng glazuren aan, maar ook oxides en pigmenten, verf en was. Met nieuwsgierigheid jut ik stenen, schelpen, fossielen en drijfhout, die ik toepas om een natuurlijke uitstraling van de objecten te krijgen. Ik hou van decoreren en stileren, wat tot uitdrukking komt in de versieringen van mijn werk. De elektrische oven, maar ook raku en pitfire worden gebruikt om de objecten te stoken.

Ineke  van de Ven is al vele jaren bezig met keramische vormgeving en portret boetseren. Bij Mieke Bakker is zij al lang op les. Haar voorliefde gaat uit naar het portret boetseren. Zij heeft opleidingen gevolgd aan de Vrije Academie in Voorschoten, waar Paul van Laere haar leermeester was, en aan de Vrije Academie in Den Haag, met Ingrid Rollema als docente.
Daarnaast volgt zij regelmatig workshops ‘portret boetseren’, onder meer bij Els van Foeken. In de vitrine ziet u thematische beelden rondom het thema ‘Op reis’, terwijl ook enkele portretten zijn tentoongesteld.