Expositie Lau van Wouwen    13 juli – 12 oktober 2015

2015 07 Wouwen1

Mijn eerste houtsnede heb ik gemaakt in militaire dienst (1954) met een schoenmakersmes. Daarna heb ik nog wel enkele figuren gesneden.
Pas ruim 20 jaar later tijdens mijn verblijf in Denemarken pakte ik de draad weer op. Langs sommige Deense stranden vond ik mooie grillige, goed gewaterde, stukken hout. Door die natuurlijke vormen en mijn verbeeldingskracht kon ik als autodidact (‘k heb een hekel aan dat woord) met mijn messen en gutsen mooie sculpturen maken.
Dat werd ook gezien door menig Deen waardoor ik op een camping enkele eiken stamdelen uit het diepveen kreeg (zwart, 2000 jaar oud). Ook hiervan heb ik in de loop der jaren mooie figuren kunnen snijden.
Als dank daarvoor heb ik uit dat hout mijn eerste vlinders gesneden. Weer later kwam ik iemand tegen die houten knobbels van bomen (warrelnoesten) verzamelde. Vele daarvan zijn door mij bewerkt tot gezichten en samengestelde figuren. Dit alles is een uit de hand gelopen pure creatieve kunstgevoelige hobby.

 

2015 07 Wouwen2  2015 07 Wouwen3  2015 07 Wouwen4

2015 07 Wouwen5