Expositie Evan Kievit    8 oktober 2018 – 7 januari 2019

2018 10 Kievit1Hoe omschrijf je het werk van Evan? Dat is niet makkelijk, want hij gebruikt diverse technieken en is nog aan het experimenteren. Dat is het leuke van zo’n jonge kunstenaar: de weg ligt nog helemaal open. Maar laten we beginnen bij het begin: als jongetje van een jaar of zes tekende hij al anders dan andere kinderen, en zelfs ook dan menig volwassene. Hij ‘zag’ dingen en eigenschappen in zijn object die anderen niet zagen of althans niet in hun tekening verwerkten.
Een vliegtuig kwam bij hem aanvliegen uit een bepaalde hoek, hij tekende een hond met een opmerkelijk detail. Op school was daar niet extra aandacht voor, maar vanuit thuis werd deze bijzondere gave van Evan wel gesignaleerd. Zit het in de genen? Je zou het zeggen, want zijn oma is een in Leiderdorp en omstreken bekende schilderes, die ook al eens exposeerde in de Kunstkring vitrine. Zij stimuleerde hem bij het tekenen en gaf hem waardevolle adviezen mee.

Geen wonder dus dat hij na zijn middelbare school koos voor een opleiding tot grafisch vormgever. Deze opleiding rondde hij met succes af en nu heeft hij tijd om volop creatief bezig te zijn met schilderen, tekenen en grafisch werk. Evan haalt zijn inspiratie uit zijn directe omgeving: een mooie foto van een Cubaan of een reclamefoto voor een brillenmerk. Hij ziet dan een mogelijkheid om er iets mooiers van te maken. Beide (olieverf)schilderijen zijn te zien in de vitrine. Naast werken met olieverf experimenteert hij ook met markers, waarmee hij de prachtigste voorstellingen tekent. Met fineliner tekent hij de outline waarna hij met de marker de tekening kleur geeft. Hoewel een ieder zal zien dat hier een kunstenaar aan het werk is geweest, blijft Evan daar heel bescheiden over.

Zelf zegt hij over zijn werk ‘Mijn werken zijn voorwerpen die geen enkel ander nut hebben dan te worden bekeken. En door bekeken te worden laten ze de toeschouwer ervaren’.

Evan werkt ook graag in opdracht. Wilt u meer informatie hierover of bent u geïnteresseerd in het aankopen van een print van een van de geëxposeerde werken, neemt u dan contact op met Evan via evankievit@hotmail.nl

2018 10 Kievit2 2018 10 Kievit3 2018 10 Kievit4

2018 10 Kievit5