Expositie Corrie van der Veer  9 oktober 2017 – 8 januari 2018

2017 10 vdveer4

Na een leven in het onderwijs kreeg Corrie van der Veer tijd om haar creativiteit op een andere manier te uiten. Sinds 2003 maakt zij beelden van steen. De stenen komen uit verschillende landen, zoals Iran, China, Kenia of Marokko. Ze verschillen van hardheid, vorm en kleur. De stenen koop in de beeldhouwwinkel in Den Haag of in Soest. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur. Mensen, vogels en planten vormen telkens de bron en uitdaging om van de harde steen iets te creëren dat lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt. Corrie geniet ervan om de ruwe steen onder haar handen te zien veranderen in een beeld, waarin de lijnen van de steen telkens de weg wijzen. Tijdens het werk kan uit de steen een heel ander beeld ontstaan dan het beeld dat zij in gedachten had. Corrie vergelijkt dit met processen in het leven. Je weet niet altijd wat je te wachten staat. Het is belangrijk te kunnen meebewegen met veranderingen in je leven. Zoals ook het ‘meebewegen met de steen’.
Als techniek gebruikt zij het hakken en raspen. Sinds een aantal jaren komt daar ook het gebruik van een haakse slijper bij. Door gebruik van deze machine kan zij de steen veel dunner maken. Dat is met de beitel niet altijd mogelijk. Na het polijsten komt de ware aard van de steen te voorschijn en dat is elke keer weer een verrassing.

Zij volgt nog steeds lessen bij Carolien Ruizeveld in het Evertshuis in Bodegraven.
In Alphen aan den Rijn is zij lid van Compagnie Bizarre, een groep creatieve mensen die elkaar inspireren en samenwerken in een eigen atelier. Meer van haar werken is te zien op
CompagnieBizarre.nl

2017 10 vdveer1 2017 10 vdveer3 2017 10 vdveer2 

2017 10 vdveer5