Expositie Agnes Bavelaar en Els Witte  13 april – 9 juli 2018

2018 04 Bavelaar Witter

Vanaf april zijn de schilderijen van Agnes Bavelaar (rechts) en Els Witte (links) te bewonderen in De Sterrentuin. Beiden volgen al jaren schilderlessen bij Irma Dijkstra en gebruiken verschillende technieken. Voor allebei geldt ook dat zij door studie en arbeidsverleden een bijzondere binding met de natuur hebben, hetgeen tot uiting komt in hun werk.

Agnes Bavelaar werkt graag met acrylverf. Zij begon met schilderen na haar werkzame leven bij museum Naturalis Leiden. Vanuit haar functie in de bibliotheek kwam Agnes in aanraking met alle facetten van het museum. Zij prefereert een abstracte en geabstraheerde manier van schilderen, maar maakt soms ook figuratief werk. Kleuren en eenvoud inspireren haar.

Voor Els Witte is schilderen altijd haar hobby geweest. Oorspronkelijk met aquarelverf, later met acrylverf. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur. Hoewel zij vanuit haar achtergrond als biologe en haar werk voor Milieu- en Natuureducatie weet hoe iets in elkaar zit, vindt zij het vastleggen van de sfeer op doek belangrijker dan de exacte weergave van de veelal bostaferelen.

2018 04 BavelaarWitte1 2018 04 BavelaarWitte02 2018 04 BavelaarWitte032018 04 Bavelaar Witte