2019 05 TourDeFrance

Op 6 juli start de Tour de France 2019 op de Grote Markt in Brussel om 3 weken later op de Champs-Élysées in Parijs te finishen.
Eén van de grootste sportevenementen ter wereld is meer dan een gigantisch commercieel sportcircus. De Tour is ook een venster op Frankrijk, op zijn geschiedenis, cultuur en landschap, vol heroïek, drama en bedrog. De Tour is deel van de moderne Franse geschiedenis en behoort tot het cultureel erfgoed van Frankrijk.
Wat zijn de verhalen van dit indrukwekkende wielerspektakel. Laat u meenemen door de landschappen, de bergen en de wijngaarden, het prachtige decor van Frankrijk. Luister naar de verhalen over de hoogte- en dieptepunten, de gevaren voor de renners en volgers, over de tragiek en de triomf.2019 05 JeroenWielaert

Jeroen Wielaert is een icoon van de Nederlandse sportjournalistiek. Sinds 1984 werkt hij voor Radio 1 als verslaggever, presentator en columnist op het gebied van kunst, cultuur, natuur en milieu, politiek en sport. Als journalist en verslaggever is hij jarenlang actief binnen de wereld van de Tour de France. Naast het radiowerk schrijft Jeroen Wielaert regelmatig voor kranten, tijdschriften en ook heeft hij talrijke boeken geschreven over zijn uiteenlopende belangstellingsgebieden zoals de Tour de France, popmuziek en de Tweede Wereldoorlog.