2018 06 BurkaAfghanistan

De ins & outs van fotografie in conflictlanden: Hoe bescherm je jezelf en hoe maak je ondanks alle gevaren toch goede foto- en filmreportages? Fotograaf Ton Koene spreekt over zijn ervaringen in Afghanistan, maar ook uit vele andere landen. Een lezing geïllustreerd door zijn eigen foto’s. Koene won met zijn portretten van Afghaanse politie-agentschappen een World Press Photo Award.

Ton Koene werkte 17 jaar voor Artsen Zonder Grenzen als coördinator in conflictlanden. Sinds 2006 werkt hij als freelance documentaire- en nieuwsfotograaf, gespecialiseerd in het werken in complexe noodsituaties. Zijn werk omvat vrij werk, opdrachten hulporganisaties en verschillende media. Tussen 2010 en 2013 was hij voor de Volkskrant in Afghanistan gestationeerd om verslag te doen van de onderlinge strijd. Voor de VPRO maakte hij daar een driedelige filmdocumentaire over Afghanistan.
Zijn foto’s worden wereldwijd gepubliceerd in tijdschriften, boeken en kranten. Naast foto en filmreportages maakt hij kinder- & fotoboeken en geeft hij lezingen over fotografie. Ton·Koene bezit een graad in Humanitarian Practice van Oxford.

Ton Koene