2020 03 10 HVisser Rembrandt  

Muziekvoorstelling door Hans Visser en Irena Filippova

 

Fascinerende multimediale ode vol beelden van schilderijen en eigentijdse muziek.

Hans Visser (ex-Flairck gitarist) en Irena Filippova (top·accordioniste) vormen een prachtig muzikaal duo dat op bijzondere wijze muziek en kunst uit de 17e eeuw weet te combineren.
Terwijl vele honderden beelden van kunst uit de 17e eeuw worden geprojecteerd, bezingen zij de diverse kunstenaars, hun werken en inspiratiebronnen. Rode draad door de voorstelling is het leven van Rembrandt. De vele hoogte- en dieptepunten worden met de teksten van Hans Visser mooi en soms ontroerend vertolkt.
Een verrassende voorstelling met een heldere lijn, over Rembrandt en andere 17e eeuwse kunstenaars, met kleine humoristische uitstapjes naar onze tijd.

Hans Visser studeerde af aan het Conservatorium in Utrecht. Hans was de musicus van Theatergroep Flairck, bekend uit de jaren 1979-1990.
Hans heeft verschillende grote artistieke, theater- en muziekproducties op zijn naam staan.
Hij werkte samen met onder meer Georges Moustaki, Liesbeth List, Harry Sacksioni, Laurens van Rooyen, Hans Liberg, Raymond van het Groenewoud en Marco Bakker.

Irena is in Rusland geboren en studeerde in 1998 cum laude af aan het Conservatorium Rostov aan de Don, Accordeon en Orkestdirectie. In 2000 studeerde ze eveneens cum laude af aan het Conservatorium Den Haag, tweede fase Accordeon moderne muziek.

Irena heeft verschillende grote muziek-, theater- en multimedia producties op haar naam, zoals With Love from Russia, Multimediavoorstelling voor de Hermitage, Dokter Zhivago, Reis om de Wereld.