2016 11 AukelienBestuur

2016 11 AukelienSophie8 november 2016, Lustrum feestelijke avond, met een muzikaal reisverhaal in Cuba,

door Aukelien en Sophie van Hoytema:

‘Help, mijn moeder danst de salsa!’

Een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van moeder en dochter in Cuba.
Ze hebben allebei net een ongelukkige liefde achter de rug en dan worden ze getrakteerd op een vakantie naar Cuba. Moeder en dochter verheugen zich op de witte stranden, de prachtige natuur, een beetje rust en vooral op de opzwepende muziek van de salsa.
Maar ja, een dochter van 30 reageert natuurlijk heel anders op al die indrukken dan een moeder van 60. Waar zijn al die Cubaanse mannen eigenlijk op uit, wie durft er het autootje te besturen. Botsen ze nog met de strenge Cubaanse autoriteiten en komen ze nog wel toe aan een beetje cultuur, ontspanning en een mooie Cubaanse sigaar?
De conflicten tussen Aukelien (moeder) en Sophie (dochter) zijn onvermijdelijk. Gelukkig is humor de familie Van Hoytema niet vreemd. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder grappig en spannend muzikaal reisverslag.
Regie: Michaël van Buuren, Piano: Ed Boekee, Techniek: Nanne van Hoytema

Aukelien van Hoytema is een muzikale duizendpoot. Als musicologe is ze gespecialiseerd in klassieke muziek en jazz. Ze presenteerde sinds jaar en dag voor de TROS klassieke radio het programma Een Goedemorgen Met. De appel valt niet ver, want dochter Sophie is net zo’n duizendpoot. Ze heeft al diverse theatervoorstellingen op haar naam staan, maakt cabaret op maat, zingt in haar band en presenteert o.a. RTL-Snowmagazine.

Verslag van de feestavond2016 12 Zaaloptreden

Muziek, dans, hapjes, drankjes vormden een passend decor voor de viering van het 35-jarig bestaan van Kunstkring Leiderdorp, Leiden en omgeving. Van de ruim 300 leden waren velen aanwezig, zij kregen een verrassend avondprogramma aangeboden.

Voor de gelegenheid was de Scheppingskerk, waar altijd de lezingen van de Kunstkring plaatsvinden, omgebouwd tot een theaterzaal. Aukelien van Hoytema trad samen met haar dochter Sophie op met een voorstelling dat het best gekenschetst kan worden als een muzikaal reisverslag van hun vakantie op Cuba.

Vanaf 1981 verzorgt Kunstkring Leiderdorp culturele avonden met uiteenlopende onderwerpen. Het bevorderen van kunst en cultuur staat hoog in het vaandel. Daarnaast organiseert de Kunstkring elke twee jaar een Expositie voor AmateurKunstenaars waar zij gedurende een weekend hun werk kunnen tonen aan een groot publiek. Van een klein zaaltje in 1981 groeide de Kunstkring drie jaar geleden door naar de grote zaal in de Scheppingskerk te Leiderdorp, waardoor het ledental tot het huidige niveau kon groeien.
Klik hier voor foto’s, gemaakt door Pieter Sleeboom.