2016 06 ING GebouwAsd

03-06-2016, aanwezig 10.45 uur

Excursie naar ING Gebouw
Amsterdamse Poort,

‘Architectuur, Kunst en Tuinen’

Deelname € 17,50 per persoon
Inschrijvingstermijn inmiddels gesloten.

Het kolossale ING gebouw aan de Amsterdamse Poort, beter bekend als het ‘Zandkasteel’ is ontworpen door het Architectenbureau van ‘Ton Alberts en Max Van Huut’ te Amsterdam.

Zij zijn bekend door de door hen toegepaste ’Organische Stijl’ die karakteristiek is voor de gebouwen die zij hebben ontworpen. Naast het ING gebouw zijn het gebouw van de Gasunie in Groningen, het voormalig gebouw van KPMG in Amstelveen, het voormalig gebouw van de DSB bank in Wognum en het museum voor Figuratieve Kunst in Eelde, eveneens bekende en spraakmakende ontwerpen van hun hand.

 

ING bezit een omvangrijke kunstcollectie die gedeeltelijk is ondergebracht in het ING gebouw aan de Amsterdamse Poort.

Om een indruk te krijgen over de aard en omvang van deze collectie:  ·248_kunstwerken_in_de_collectie_van_ING

Om meer over de ‘Organische Stijl’ te weten komen is een excursie gepland om dit gebouw met de daarbij behorende binnen- en buitentuinen te bezichtigen onder deskundige leiding.

Tevens wordt een blik geworpen op de toegepaste kunst in het gebouw en ook een selectie uit de ING kunstcollectie wordt bezichtigd.

Omdat ING binnenkort dit gebouw gaat verlaten is dit een unieke kans om deze bijzondere architectuur en een deel van de kunstcollectie nu te gaan bezichtigen.

 

Voor geïnteresseerden en deelnemers aan deze excursie is een PDF-blad met relevante informatie beschikbaar. Deze kunt u uitprinten en meenemen naar de excursie ·ING_Gebouw_Amsterdamse_Poort