2016 04 Limes MaskerBlauw

22-04-2016, 10.00 uur,
23-04-2016, 10.00 uur

Rondleiding Rijksmuseum
van Oudheden te Leiden,

‘Romeinse Kunst’

Deelname 5 euro per persoon
Inschrijvingen nog mogelijk
via secretariaat 071-5421751

Naar aanleiding van de Limes-lezing op 12 april jl. geeft Lucas Knitel een rondleiding over de lopende tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Kosten voor de rondleiding 5 euro persoon, exclusief Museum-entree. Museumkaart geldig.
De rondleiding is op vr.22 april of za.23 april a.s.  Aanwezig in museum om 10.00 uur. 

De tentoonstelling Romeinse kust gaat over het leven aan de Nederlandse kust in de Romeinse tijd. U komt meer te weten over handel en scheepvaart, de militaire organisatie van de kustverdediging, religie en wonen bij zee.

Leven en werken langs de kust
Bewandel de Romeinse kust van noord naar zuid en ontdek hoe de Romeinen en andere bewoners daar zo’n tweeduizend jaar geleden leefden en werkten. U ziet hun wapens, kostbaarheden, huisraad en handelswaar. Samen met maquettes van forten, tempels en een schip, vertellen die het verhaal over strijdgewoel, scheepvaart, wonen, handel en religie.

Handel en militaire strategie
De noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de Limes, liep dwars door wat nu Nederland is, langs de loop van de Rijn. In het westen mondde deze rivier uit in dat andere belangrijke water: de Noordzee. Het kustgebied van Nederland was daarom voor de Romeinen een gebied dat extra belangrijk was met het oog op handelsbelangen en militaire strategie.

Van Texel tot Zeeland
In de tentoonstelling ziet u voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden die afkomstig zijn uit plaatsen en gebieden aan zee, van Texel tot Zeeland. Ze zijn aangevuld met objecten uit musea in de kustregio’s.

Museum van Oudheden – Leiden